maanantai 15. lokakuuta 2012

Ekskursio Uppsalan näyttelyyn

Siellä siis vietin sunnuntaipäivän :). Muutama viikko sitten kuulin, että olin lupautunut ko matkalle lähtemään, mistä mä sen oisin muistanut kun sanoin, että kissoja en jaksa ilmoittaa mutta peesiin voin lähteä. Niin se sitten tuli kuin yllättäin :)

Pakkailin lauantai päivänä ainoastaan omat kamat, kuljettavaan kyytiin kera loistavan porukan ja matkasimme kohti Turun satamaa. Laivalla nautimme buffetin antimista ja ravintolan tarjonnasta, ei varmaan tarvitse kahta kertaa arvata kuka matkaporukasta oli irtin laivalla Cheekin keikan aikana :D :D

Aamulla saavuille Tukholmaan josta ajoimme Uppsalaan jossa näyttely pidettiin. Allekirjoittanut veti unta lähes koko matkan. Näyttelypaikka oli urheiluhalli varsin kauniilla paikalla, pieni paikka mutta näytti että homma rullaa. Kyseisessä näyttelyssä oli siis jaetut kategoriat päiville; lauantaina oli kat II ja kotikissat, sunnuntaina oli kat I, III ja IV. Nice!

Paikalla siis sunnuntaina noin 120 kissaa, kolme tuomaria ja se siinä. Itse seurailin koko päivän arvosteluja ja jännitin matkakumppaneiden kissojen puolesta, menestystäkin tuli, hienoa!. Eniten minua kiinnosti SVERAKin uusi arvosteluseteli, jossa kaikki samat kohdat on kuin meillä, mutta jokaisesta osa-alueesta on myös raksi ruutuu meininki; EX-, EX ja EX+. Samoin Very good. Eli kissa arvostellaan raksi ruutuun meiningillä ja sitten tuomari voi kirjoittaa sanallisen arvostelun lisäksi. Paikallisoppaamme Harrin mukaan jos kissa saa liikaan rakseja sarakkeeseen VG niin sertiä ei tipu. Tätä en kuitenkaan huomannut tapahtuvan meidän porukan seteleissä. Kaikki näyttelyn tiedot kirjoitetaan käsin, arvostelun kirjoittaa tuomari ja tämän jälkeen sihteeristö kirjoittaa mahdollisen uuden tittelin sekä sitten kissan nimen seteliin. Mielenkiintoista. Tämä on aika mukava siinä tilanteessa kun tuomarin käsialasta ei saa selvää :).

Paneeli oli toki pieni ja lyhyt, koska kissoja ei ollut niin paljon. Jokaiselle tuomarille oli paneelissa oma pöytä johon ko. tuomarin nominoima kissa tuotiin esitettäväksi. Itseasiassa ihan hieno juttu. Mutta toimisiko isommassa näyttelyssä?

Näyttelyn jälkeen ajelimme takaisin satamaan, allekirjoittanut veti taas sikeitä koko matkan :). Laivalla ruokaa massuun, huolto sille porukalle joka minun ja matkakumppanin hyttiin majoittui ja unta kuulaan. Kotomaassa tiputtelimme kyydistä kissoja omiin koteihinsa ja lopulta aamupäivästä olin minäkin kotosalla, ah, ihana vapaapäivä.

Matka oli mielenkiintoinen ja hauska, naurua riitti ja seura oli mitä mainiointa! Erityisesti haluan kiittää Harria ja Thomasia erittäin tyylikkäästä aamupala ja lounastarjoilusta, tämä tietysti korvataan ruhtinaallisesti :D :D

Ensi kerralla harkitsen kyllä että omiakin kissoja näyttelyyn Ruotsiin ilmoitan kun tuo rabies vasta-aine testauskin on nyt poistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Et voi kommentoida anonyymisti