sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

SUROK Espoossa

Meidän poppoosta ei kissojen kanssa oltu paikalla kuin ainoastaan sunnuntaina. Lauantaina syyhkäsin paikalle "hengaamaan" ja sitten kantamaan kissoja paneelissa, monta ihanaista kissaa sainkin kantaa <3 Varsinkin erään cooni-pentu-leidin <3. Ja tietty IsiSaukon <3.

Sunnuntaina sitten aamulla kissa boksiin (Kari tuli luotani, Kimmo sijoituskodista), kyytiläinen mukaan ja Baronalle. Sturdi pystyyn ja pikkumiehet sinne, aamuevästä naamaan lapsosille. Oikeasti tosi mukavaa, että pojat pystyivät olemaan kimpassa eikä väliseinää tarvittu, vaan he nukkuivat ja riehuivat kimpassa. Himmee kiire koko aamun, assaroin Marteinille ja hänellä oli oppilaana Anna, joten aamu alkoi aikaisemmin kuin muilla.

Neloskissoja oli sitten rutkasti ilmoitettu SUROKiin, sunnuntaina ne oli jaettu kolmelle eri tuomarille. Omani menivät molemmat Tausenin pöydälle arvosteluun mikä oli tosi jees, odotin innolla hänen mielipidettään molemmista pennuista.

Ekana Kimmo pöydälle. Kimmo sai kommentin että ei ole mikään maailman suurin pentu, mutta kyllä se siitä kasvaa. Silmien väri on kehittymässä, mutta on erittäin lupaava. Kroppa saisi olla hieman pidempi, samoin häntä. Pää on tarpeeksi "syvä" ja profiili äärimmäisen hieno. Korvat ovat suuret ja avoimet, hyvin sijoittuneet ja toivottavasti laskevat hieman alemmaksi kun päälaki levenee. Sitten se väri ja kuvio :). Valkoista on riittävästi bicoksi, hieman enemmänkin ois jees. Täplät ovat WOW, AMAZING!! Paljon Paljon pusuja Kimmo sai, suurimman osan arvostelusta kellotteli oppilaan sylissä. Olin erittäin otettu. Kimmo siis takaisin TP valintaan.

Kari oli sitten arvostelussa muiden mustin kanssa. Kropan pituus ja koko on erittäin hieno, pää kehittymässä, lupaava silmien väri, korvat voisivat olla isommat, avoimemmat ja hieman alemmas sijoittuneet. Turkki on kiiltävän musta, hieman haamutäplää havaittavissa. Toista mustaa pentua ei ollut, mutta tuomari arvio kumman pennun, Karin vai naaraan ottaa VP valintaan. Nyt valinta osui naaraaseen, koska sillä hieman enemmän tuota korkeutta päässä, muita syitä ei löytynyt. Joten Kari sai sitten lepäillä loppupäivän strudissa.

TP valinnassa oli pentuja neljä kappaletta. Tietysti mun kädet vapisi hullun lailla, koska vastassa oli Kimmon paha vastustaja, Sultsinoiden syssi-tyttö. Tietysti muutkin olivat hienoja. Kyllä leuka tippui kun tuomari kertoi jokaisesta pennusta ja sen jälkeen sanoi: "no doubt about it, the spotted bico is his nomination". Kuvion mitalla, joka on erittäin hieno neloskategorian kissalle, Kimmo meni siis paneeliin.

Itse kannoin taas erinäisiä kissoja paneelissa, niistä mainittakoon erityisesti ihanat Koratit Lotta & Alma ja samaisen cooni-prinsessa kuin lauantainakin. Nelosten paneelin aikaan naama valkoisena katsoin pentujen paneelia, sillä Kimmolla vastustajia kaksi. Äänestys meni niin, että Kimmo sai tuomarioppilaan äänen, sekä kahden arvostelleen tuomarin äänen ja näin kat IV PARAS PENTU!! Pentuja siis oli tuolloin sunnuntaina 11 kappaletta, joten makealtahan tämä tuntuu!! Ääntä ei tuuletukseen lähtenyt, mutta riemu varmaan kuvastui kasvoilta. Iso KIITOS Henriikalle Kimmon kannosta paneelissa.

Toinen iso kiitos kuuluu Kimmon sijoituskodille, Mirkalle, joka on pitänyt pikkumiehestä hyvää huolta ja jaksoi koko pitkän näyttelypäivän olla paikalla ja huolehti pikkumiehistä, vaikka itse hommia painoinkin.

Parasta antia oli näytellyssä olla myäs assarina kun "oman" kategorian tuomarilla on oppilas, jolloin oppii paljon uutta.

Lopuksi Pauli Aranevan kuvat mustasta hiiwiöstä, Karista:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Et voi kommentoida anonyymisti