keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Rebuss ja Jelgava

Jännintä on matkan odotus, ei se että pitää herätä ennen kukonlaulua ja rempaista matkaan :)

Rebussin näyttelyyn siis ilmoitettuna Toivo sekä Kimmo. Ihanan persoonani sain ahdettua Outin ja Katjan kyytiin ja tiedossa olikin varsin loistavaa seuraa, auto täynnä ragdolleja, muutama rexi ja pari itistä.

Laivalla yli ja aamupalan tankattuamme jonka jälkeen reipasta ajelua kohti Riikaa. Koska Jelgavan hotellit olivat täynnä, majoituimme tuttuun Skanste hotelliin Riikassa, matkaa siitä Jelgavaan kun ei ole liiaksi.

Kissat huoneisiin jonka jälkeen hieman shoppailemaan tuohon tuttuun suunnattoman suureen Shoppin Maliin. Mukaan tarttui pari puseroa ja purtavaa, evästä mahaan ja takaisin hotellille. Koska luvassa oli sunnuntaina suhteellisen aikainen herätys, oli parempi painaa päätä tyynyyn.

Lauantai aamuna kohti Jelgavaa ja suhteellisen massiivista Urheiluareenaa... Elli-tarkki ja sturdi pystyy sekä pojat majoitukseen. Aamu meni pyöriessä ja ihmetellessä, enhän ole Riikan näyttelyiden lisäksi muualla Latviassa näyttelyssä käynyt. Luettelosta tsekkasin, että lauantaina sekä Toivo että Kimmo olivat arvostelussa Martti Peltosella ja sunnuntaina Sarah Johnsonilla. Nelosia huimat 15 kissaa ilmoitettu näyttelyyn ja jaettuna kahdelle tuomarille.

Koska Kimmo oli Martin ainoa pentu, pääsi se ensimmäisenä pöydälle. Paljon kehuja tuli kropasta, päästä ja profiilista. Kuvio oli tällä kertaa ihan kiva :). Silmien väri on kehittymässä. Kimmoa vähän jännitti, mutta reipastui sitten loppua kohden arvostelussa. Tuloksena EX1 ja Nominointi paneeliin ilman ongelmia.

Toivo sitten samaan aikaan muiden urosten kanssa. Paljon kehuja tuli koosta ja kropasta, kuvio saisi olla enemmän täplikäs ja silmän väri kehittyä vihreän suuntaan. Kuitenkin Toivo sai sertin luokasta 7, mutta hävisimme sitten TP valinnoissa ruskeanaamio siamilaiselle urokselle.

Paneelissa Kimmo sitten hävisi äänin 2-0 Allan mustalle pennulle. Reippaasti Kimmo kuitenkin oli tuntemattoman ihmisen käsissä ja  hienosti jaksoi koko päivän.

Päivän päätteeksi pakkasimme kissan autoon ja kohti Riikaa. Eläimille evästä jonka jälkeen kohti toista shoppailuhelvettiä syömään ja pyörimään. Paljon ei jaksanut hengailla, koska näyttely venähti rinnakkaisarvostelun takia suhteellisen myöhään, joten evästyksen ja semi-hengailun jälkeen kohti hotellia, muutama juoma ja unta kuulaan.

Sunnuntai aamuna siivosimme huoneet, pakkasimme kamat ja kävimme luovuttamassa huoneet. Jopa Skanste on alkanut nihkeilemään kissa-asiakkaiden kohdalla, joten eräs meistä kävi hotellin henkilökunnan kanssa huoneet tarkastamassa ja siisteiksi ne todettiin. Joten kohti näyttelypaikkaa.

Iltapäivää kohti mennessä sitten Toivo tällä kertaa ekana pojista Sarahin pöydälle. Paljon kehuja tuli koosta, profiilista ja väristä. Nauroimme Toivon touhottamiselle, koska meidän molempien mielestä punaisilla kissoilla ei ole aivoja eikä oiken koordinaatio kykyäkään. Toivolle siis serti luokasta 7 ja jäimme odottamaan TP valintaa.

Kimmo sitten hieman myöhemmin pöydälle. Sarah joka on bico-fani antoi Kimmolle paljon kehuja. Kivimies on kuulemma todella "tyylikäs" pentu, hyvä määrä valkoista, hieno profiili, upea silmänväri tulossa ja kuulemma "proper spotting" eli oikeanlainen täplikkyys. Kimmo ainut pentu, kuitenkin nominoiniti napsahti. Myöhemmin sitten luin Kimmon arvosteluseteliä ja mieltä lämmitti, kun siellä oli muutamassakin kohtaa kirjoitettu että Kimmo on todella lupaava pentu <3.

TP valinnassa Toivolla vastassa sama ruskeanaamio kuin lauantaina. TP napsahti juurikin tuolle urokselle, kuitenkin Sarah sanoi, että hän voisi Toivon viedä mukanaan minä hetkenä hyvänsä, koska punaisilla kissoilla on spesiaali paikka hänen sydämessään.

Paneelissa Kimmoa vastassa sama Allan musta pentu. Tällä kertaa äänet 1-1. Donatellan ratkaisevalla äänellä voitto meni Allan pennulle, satuin kuitenkin kuulemaan muutaman sanan jotka olivat "oci-täpläinen pentu paneelissa, hienon kuvion näkee jo kaukaa, upea kuvio".

Paneelin jälkeen tavarat kasaan ja autoon, sekä kohti Tallinnaa ja satamaa. Muutama kommervenkki ja kommellus paluumatkalla sattui, jääköön ne kuitenkin matkaseurueen välisiksi hauskoiksi jutuiksi. Yölautalla yli, mikä on sinänsä mukavaa, koska kissat pääsevät jaloittelemaan ja itsenkin saa laitettua pään tyynyyn. Aamulla vaihto tavaroille autosta toiseen ja nauttimaan ansaitusta maanantai vapaasta :)

Pakko sanoa, että matka oli mukava ja nauru raikas :)) Hetkittäin on hauska matkustaa muidenkin kuin niiden tuttujen ja turvallisten kanssa (vaikka Outi ja Katjakin tuttuja ovat), ottaa ilo irti elämästä ilman turhia paineita...

Nyt vaan odottelen Tessan ottamia kuvia Toivosta ja Kimmosta, vihdoin sain heidät kuvattua kun en töitä näyttelyssä paiskinut.

Seuraavaksi suuntaamme pikkupoika porukassa kohti Espoota ja SUROKia, kuitenkin ainoastaan sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Et voi kommentoida anonyymisti